onsdag 9 juni 2010

Hemma idag igenDet blir inte alltid som man har tänkt sig, jag har i ett års tid skuttat runt på jobbet och nästan glömt bort att jag har ett fel i kroppen som heter typ Ankyloserande spondylit ?! Kan inte ens stava till det, så surt är det.
Ibland gör sig sjukdomen påmind genom korta stunder av "hugg och ondska" i bäckenet men de brukar gå över med lite olika mediciner och sen har man glömt att man har haft ont efter några dagar. Men den här gången vill inte smärtorna släppa och jag får använda kryckor för att ta mig fram. Folk i JKPG tror nog att jag är ett miffo med starka ansiktstics för när huggen och skären i baken kommer så skrynklar jag ihop hela ansiktet i en grimasch som inte går att hejda. Ful är den och jag har ont i tänderna för att jag biter ihop så hårt när jag gör den.
Det är svårt att andas när jag har så ont och jag pustandas i halsen, andas jag längre ner gör det oxå ont.

BAJS !!!

Nog om det, om ett tag är det säkert bra igen och jag skuttar vidare på jobbet och bär kartonger och knyter skosnören på folk som inte orkar böja sig ner (de kanske oxå har ont ?!)
Och då har jag glömt detta för den här gången.

Jag är för övrigt jäkligt glad för jag har fått så fina saker av min mamma som i dagarna lagt ner sin butik och pensionerat sig, bl.a helt underbar keramik från Kerstin Tillberg i Mölle, två gigantiska thekoppar och ett gäng espressokoppar med fat. Keramiken är så tunn och god att dricka ur, blir inte för varm att hålla i och det ryms en dubbel espresso i de små kopparna.
I LOVE THEM !!!

4 kommentarer:

 1. Önskar jag vore lika positiv som du ... Undrar hur jag ser ut när smärtorna är som värst? Fast, sambon tycker jag gör så fula grimaser annars med och gör mig fulare än jag är (nej, han tycker jag är söt *ler*).
  :)

  SvaraRadera
 2. Åhh hoppas du mår bättre nu vännen!! Man ska vara jäkligt glad när man är frisk och uppskatta det mera och inte bara ta det förgivet, det har jag insett alla dessa månader som jag har varit sjuk!! You go girl!! Kanske lite bubbel har muntrat upp dig lite iallafall, ler. Har ni provsmakat smultronbubblet?;-)

  Och vilka fina saker du har fått, underbar keramik!:-)

  Kraam S.

  SvaraRadera
 3. Ett jävlar anamma brukar vara det som gör skillnaden eller hur vännen min?
  Att kunna se bortom eländet när det är som värst och tänka att det löser sig är underbart att du kan så. Kramar om och hoppas att du snart är piggare och att akterseglet lugnar sig. Annars kan vi väl blinga kryckorna?

  SvaraRadera
 4. "Ibland kan även ögonen bli inflammerade och då blir de bland annat röda, gör ont och synen bli dimmig."

  Låter ju som bananens?

  SvaraRadera