onsdag 11 augusti 2010

En liten hälsning till Jenny aka Kråkan


Börjar det inte bli dags för lite kackel i Kråkered igen? Vi var på en biltur i trakterna runt Jönköping åt Grännahållet och vid Landsjön i närheten av Kaxholmen så ligger ett café som heter Kaffe & Kackel med de allra finaste tuppar å hönor jag sett. Stora som hus var de och de bråkade med varandra (tre tuppar) satte på en stackars höna hela tiden och var allmänt stökiga men mkt underhållande.
Fikat var gott men givetvis inte lika välsmakande och gemytligt som på Lustfyllt i Habo (som för övrigt hotas av länsstyrelsen att läggas ner, så gå in på Facebooksidan "Rädda Munkaskog" och tryck på gilla-knappen så blir vi många som protesterar.
På vägen mot stan igen så såg vi ett passande sädesfält och Philip fick leka sekvensen ur filmen Gladiator där snyggot Maximus drar fingrarna genom stråna (som den gode Ernst härmat)

3 kommentarer:

 1. Heej!
  Hihi, tack för hälsningen!! Vilka ståtliga tuppar! Får mig att tänka på när vi hade våra tre "kombatanter" Jansson, Karl-Ivar o Blixten. De låg alltid i luven på varandra o satte en av dem på en höna var de andran två snart där o skulle ha sitt!

  Hoppas vi kan skaffa höns snart igen fast nu lutar det nog åt att det blir en katt till först, en liten "syrra" till Göstis:)

  Ska gå in på FB nu o gilla rädda Munkaskog!

  Ser förresten att jag blev besökare nr 10 000!! Coolt!

  Ha en trevlig kväll så hörs vi!

  Kraam Kråkan

  SvaraRadera
 2. Hej! Vilka fina hönor och tuppar. Det fiket har jag missat, men har ju inte varit runt så mycket i Småland de senaste åren.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Mysigt! Fikat ser gott ut oxå! :) Kram

  SvaraRadera