söndag 30 maj 2010

Bem Vindo a Lisboa

Nu är vi tillbaka från Lissabonresan och vi har haft det asabra!
Resan gick bra men vädret var risigt när vi landade (och i de tre nästföljande dagarna tyvärr) men hotellet var bra och stan har MÅNGA sevärdheter som vi har bockat av från listan. Vi har gått flera mil uppför alla kullerstensgator och vi har åkt spårvagn och ätit gott och druckit gott. Solen kom fram sista dagen och det var nice, allt blir ju finare i solsken.
Stan är vacker men väldigt sliten, husen är klädda i kakelplattor (azulejos) i vackra mönster/färger men dåligt underhållna så fasader och balkonger såg ofta fallfärdiga ut, inte lika vackert som i Paris men med en sliten charm.
Trevligt folk trots att vi fick extremt många knarkförslag - haschish? marijuana? koka? good stuff? fast de var inte läskigt påträngande utan tog våra artiga -No thank you! med ett leende. Den yngste försäljaren var tre-fyra år, inte klokt.
Vi har ätit mkt fisk och skaldjur och en och annan pasteis de nata - vaniljwienerbröd, och sköljt ned det med vinho verde, cerveija, ginjinja (körsbärscognac) och espresso. Gott för det mesta och lite billigare än här.
Inte så mkt shopping dock, hittade litegrann bara som jag ska fota och visa senare. Nu ska jag läsa igen mig på bloggarna.

2 kommentarer:

 1. Hej Vännen!
  Välkommen hem!! Har saknat dig här på bloggen:)

  Guud vad smal o snygg du blivit, jättefina bilder på dig!!

  Är såå nyfiken, hur gick det med budgivningen på huset??

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej! Roligt att du är tillbaka i hemlandet igen. Ser att semestern varit skön trots lite dåligt väder.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera