måndag 24 oktober 2011

Min Gobi är sjukMin andra bebis, katten Gobi är sjuk och det gör så ont i mig att se honom lida som han gör. Upptäckte igår att han blivit raggig i pälsen och den blanka lystern var borta, och när vi gosade och klappade honom så kändes han som enbart skinn och ben. Han var så svag så han vinglade i sidled och orkade knappt stå på benen.

Katter visar inte att de är sjuka för att inte visa sig sårbara och när vi rannsakade oss själva, jag och Philip, hur länge det var sedan vi bar och gosade med honom så kunde vi inte riktigt påminna oss om senast och det är det som gör så ont i mig.

Från att han har varit min underbart söta, lite skygga med keliga kisse-bebis så har jag knappt brytt mig om honom under de åtta månader som Inez varit hos oss, det har känts lite smutsigt och hårigt helt enkelt med tre katter mitt i bebis-bubblan.

Hans mun är så full av tandsten och blödande tandkött och var och det stank om honom igår (det har inte känts tidigare alls) och antagligen har han haft så ont i munnen att han inte klarat att tugga i sig det dyra, specialfodret som vi ger katterna (spelar alltså ingen roll hur dyrt och fint foder man har om man inte kollar tillståndet hos sin katt DAGLIGEN)

Philip köpte mjukmat och Gobi åt litegrann och drack lite vatten och kattmjölk oxå vilket kändes bra, sedan vilade han i flera timmar efteråt tills han åt litegranna igen.

Kissat på lådan har han oxå gjort så njurarna verkar fungera fortfarande tack och lov.

Så efter lunch har vi tid hos veterinären på djursjukhuset och de måste nog ge honom lugnande då han ALDRIG varit hos veterinären (eller utanför lägenheten sedan han var kattunge) och han är ju livrädd för människor.

Hoppas hoppas hoppas att det bara är lite tandsten som går att ta bort och lite penicillin som behövs för att han ska bli min älskade, fina Gobikatt igen, och jag ska aldrig mer glömma bort att kela och gosa med honom hädanefter.

Förlåt Gobi !

4 kommentarer:

 1. Tänker på Er!! Inget dåligt samvete, Gobi vet att du älskar honom!!

  Kramen från Linda

  SvaraRadera
 2. Hej Vännen!
  Stackars Gobi, han låter eländig..tror att han fattar att du varit inne i bebisbubblan med Inez så ha inte dåligt samvete för det!

  Veterinären kommer säkert hitta vad som är fel och fixa det, Gobi kommer snart vara fit for fight igen.


  En massa kramar till er alla från oss på Kråkered!

  SvaraRadera
 3. Vännen min, inget dåligt samvete för Gobikillen nu, veterinären säger säkert att han kommer att bli ok. Han vet att du älskar honom och att just nu är Inez din kattunge som du måste ta hand om.

  Kramen och stora tummar för att han snart är ok igen.

  SvaraRadera
 4. Usch, stackars lilla kissen! Förstår att du har dåligt samvete...man får ju det så lätt när det gäller djur! Jag är likadan! De säger ju inte precis till när de mår dåligt utan kan nog dölja det ganska bra tills de verkligen mår riktigt dåligt! Hoppas han blir okej igen! Kram

  SvaraRadera