måndag 8 mars 2010

finns det liv finns det hopp vårtecken 2Jepp som titeln ovan säger så gäller det att inte deppa ner sig och köpa nytt utan det gäller att glömma bort de döda, knastriga pinnarna ett slag för att titta till dem två månader senare (och kanske hälla på en liter vatten eller två) och då har kanske miraklet skett att mitt älskade fikonträd lever !!!
Men det ligger på intensivvårdsavdelningen pga komplikationer som uppstått då tre salladsälskande katter med skörbjugg fått smak för trädets skira vårgrönska och späda blad.
Men med kärlek, vitaminer och solsken så hoppas jag på att få avnjuta ett och annat färskt fikon på balkongen i sommar.

7 kommentarer:

 1. Ack, ja! Vad gör man? Hoppas och håller tummarna. Och de små katterna är ju så söta så dom kan man ju inte klandra så vidare väsrst mycket. Lycka till. Och vi får se fortsättningen hoppas jag!
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Hoppas de går bra med fikonträdet, och att vi får se mer av det i vår.
  Fia

  SvaraRadera
 3. Å vad härligt... jag skulle vilja ha ett Bornholmsfikom ute,.. men jag vet inte riktigt var det skulle stå skyddat nog..

  SvaraRadera
 4. Hej och så trevligt att du tittade in hos mig!
  Det du sa var verkligen bra, lite glädje varje dag och sprida lite värme varje dag. Jag håller med du!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Hello Dear!
  Jasså coolaste kattkillarna i Jönköping har skörbjugg och har naggat på Mattes fikonträd,hihi! Du kanske ska köpa ett sånt där miniväxthus o ha på balkongen o odla sallad till katterna där så att de låter fikonträdet vara ifred;)

  Jag har hittat mammas all time favourite dikt på nätet idag. (hemma hos sig har hon den uppsatt på köksväggen skrivet på ett tråkigt randigt A4 papper..) skulle du vilja göra en tavla med några citat från den vore vi jätteglada,fast bara om du vill och har tid förstås:)
  Mailar dig imorgon, skulle gjort det ikväll men hamnade framför Hollywoodfruarna på TV3 istället:)

  Kraam o godnatt!
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Håller tummarna att det ska spira i din kruka till våren. Här är det rätt dött kan man säga, jag brukar ta död på det mesta jag övervintrat under den kallaste tiden.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 7. Jodå hoppet och livet spirar, du får mota de skörbjuggsdrabbade till annat grönt och bädda in fikon i något varmt och skyddande. Nä inte duntäcket Malin, ajsing bajsing, men nåt mulligt i jorden och kanske något att täcka liten lessen fikon-bäkon med?

  SvaraRadera