söndag 14 mars 2010

BLOGGVILAJAG TAR ETT BREAK, EN TIME OUT, EN VILOPAUS från bloggandet. MEN ... jag kommer att kolla in er andras bloggar och kommentera osv.
Jag har hållit på i nästan exakt ett år och känner att det upprepar sig det mesta i livet, och känner nog inte att jag har så mycket värt att rapportera längre (fan jag låter ju skitbitter, men det är jag inte)

Så vill ni nå mig så gör det gärna på malin_bjorling@hotmail.com
eller klicka på galleri-rutan så kommer ni fram till en mailadress även där.


Jenny - jag följer dig med glädje och nyfikenhet tills den dag vi ses, tavlan är under bearbetning.
Ingrid - vill alltid höra om djurens väl och äventyr i vildmarken.
Lisbeth - dina foton är mina favoriter här i bloggvärlden - och ditt staket he he !!!
Sofie - dina moderna inredningsinlägg är helt i min smak och din "skola" är nyttig och inspirerande.
Camilla - din pyssellust och simultankapacitet är inspirerande.
Sofia - hade jag haft råd och ville prata närkingska så hade jag köpt ditt hus bums - lycka till med det nya.
Pussar och kramar tills vi hörs igen
MALIN


lördag 13 mars 2010

Salem är bäst (och Björn Gustavsson)
det är min humor och jag garvar som aldrig förr när jag ser Björn G i bakgrunden med sin tafatthet och minspel och inbilskhet - han är ju störtskön.
Dessutom var det nog tur att min favorit Salem inte vann för han hade nog tappat lite cred om han vunnit hela joxet och blivit schlagerstjärna, inte hans väg tror/hoppas jag.
I övrigt tycker jag att Erik Saade och Ola var rätt bra och Anna var duktig men lite tråkig.

The big "slappar-day"Sovit länge, ätit frukost och läst recept i Morbergs kokbok, han är inte dum han ! Och sen har jag läst lite i en bok som heter Shantaram och som ska bli film. Problemet är att boken är så otymplig och tung så filmen lär ha haft både premiär och nedläggning på biograferna innan jag läst ut den.

Har röjt lite i garderoberna och sållat ut en massa lakan och handdukar som vi inte använder längre, de ska få gotta till sig lite på vinden innan vi slänger dem. Logiskt ?!

I eftermiddag hälsar vi på fam Sandberg som är nyss hemkomna efter två månader i Thailand, de hade nog väntat sig lite mer framskriden vår än så här he he.

Uno skulle visst vara med och städa lite idag, han är väldigt busig för att vara 15 år. Världens bästa och tjötigaste katt faktiskt.

onsdag 10 mars 2010

Fjomp eller fint
Har inte bestämt mig än om jag tycker att ljusrosa Converse är riktigt jag ?! Men jag köpte ett par idag och ska provtassa lite här hemma, men jag tycker att jag får sådana ankfötter i Converse och att jag liksom klaffsar fram, så de kanske lämnas tillbaka snart.

tisdag 9 mars 2010

När jag blir stor ...


... och köper hus ... då ska jag ha fullt av saker från Röshults. Jag vill ha en grill, några bänkar, en eldkorg, deras underbara golvljusstakar och väggkrukor. Vill ha allt !!!
I väggkrukorna kan man ha orkideer tex eller blockljus, försöker övertala Philip att vi borde ha sådana här hemme och att de bara kostar 450:- st (och jag vill ha tre + orkideer)
Han tycker att jag är lite knäpp ...

måndag 8 mars 2010

finns det liv finns det hopp vårtecken 2Jepp som titeln ovan säger så gäller det att inte deppa ner sig och köpa nytt utan det gäller att glömma bort de döda, knastriga pinnarna ett slag för att titta till dem två månader senare (och kanske hälla på en liter vatten eller två) och då har kanske miraklet skett att mitt älskade fikonträd lever !!!
Men det ligger på intensivvårdsavdelningen pga komplikationer som uppstått då tre salladsälskande katter med skörbjugg fått smak för trädets skira vårgrönska och späda blad.
Men med kärlek, vitaminer och solsken så hoppas jag på att få avnjuta ett och annat färskt fikon på balkongen i sommar.

söndag 7 mars 2010

Loj söndag


Inte många knop kommer att bli gjorda idag känner jag, har ont i magen och vill egentligen bara ligga i sängen och titta på tv - så så får det nog bli.
Skulle eg åka och titta på ett hus idag men vi körde förbi där igår och det var inga fina omgivningar, huset i sig är kalasfint inuti men det låg en industri på tomten bredvid -no like.

http://www.hemnet.se/beskrivning/607164?r=3

fredag 5 mars 2010

Fräcka fredag

... var ju ett piffigt program på 80-talet, en relansering vore ju skojsig. Vilken skön fredag jag haft idag, ridningen gick kalasbra och efter dusch och piff så klev jag ner på stan och fikade med söt-Åsa och knas-Kajsa.
Lite deli inhandlades på Oil & Vinegar, det blev kex och kronärtskocks-/vitlökscreme, och en jätte god dressing med Wasabi och ingerfära (till det hade vi räkor, avocado och ruccola)
Så nu är vi mätta och goda och kollar på "På Spåret", men vem fan är Theodor Jensen ?
Måste bara tipsa om sååååå goda snacks, Öländska Bönchips gjorda av ... bruna bönor, asagoda !

onsdag 3 mars 2010

när katten är borta ...
... så äter Malin marängswiss !

Philip är iväg i sin studio en sväng och jag kände att kvällsmaten skulle bli perfekt om den fick bestå av ovanstående.
Kassörskan på Ica skulle trösta mig lite när jag bad om ursäkt för mina fiberfattiga inköp och hon sa: -Men det är ju bra att du har köpt tandcreme till efteråt iallafall!
I morse var det vackert väder men lite kallt, och utsikten ut över Vättern är vacker trots isen/snön. Det är Visingsö som ligger som en padda på isen.tisdag 2 mars 2010

Nostalgi till tusen
Jag är en bakåtblickare i många lägen, tycker att min barndom var mysig och lycklig och inte minst ... god !
Så som ett brev på posten så hittade jag den här boken i rean på Ica Maxi och den är ju för härlig.
Har sedan tidigare Nostaligiboken om leksaker men den här är ju bara jag helt enkelt, så jag fick den av Philip och ska börja bläddra i den nu efter datorn.
Har gjort en sats chokladbollar i förebyggande syfte om jag blir för sötsugen av att titta i boken.

måndag 1 mars 2010

Vårteckenutmaning = Vinterteckenutmaning !!!!


Jag har fått vara nöjd, lycklig och med hopp om livet i tre dagar med mycket töande och krympande snöhögar och grader runt 4 ... så vaknar jag upp måndag morgon av det här !
Nåväl, det är faktiskt ingenting som jag kan rå över utan det är bara att drömma vidare till nästa vecka ... för då kanske våren är på väg.
Kolla in andra vårtecken runt om i landet här
http://humlebacken.blogg.se/