fredag 29 maj 2009

Tävling


Tjo ho ! Nu har jag haft tusen besökare på Körsbärsbloggen sedan starten i mars och det har ju visat sig att vara superkul att blogga och lära känna andra bloggare. Hade bara tänkt att prova några gånger, mest för att det var roligt att välja färger, bilder och layout på sidan men sedan tog "bloggdjävulen" tag i mig och nu kan jag inte sluta ...
Så nu tänker jag anordna en liten tävling för er som brukar titta in på min sida och det naturligaste hade ju varit att lotta ut någonting med körsbär men icke ...
Jag har fått en jättefin thélåda i zink samt en lavendeldoftpåse från sötaste Gunvor som driver JB´s presenter & parfymeri i Mullsjö ( Hi hi, det är ju min lilla mamma och hon ÄR den sötaste ...)
Lavendeltvålen köpte jag på marknaden i Bastiljen så tillsammans blir det ett litet franskt tema på tävlingen.
Allt du behöver göra är att lämna en kommentar ... på franska ;-) ( skojar bara )under detta inlägg samt länka till tävlingen med bilden ovan.
Vinnaren dras om två veckor, lördagen den 13 juni, LYCKA TILL

Snart 1000 besökare

Nu är det bara två besök på sidan kvar innan det slår över tusen-strecket ... och då har jag ju utlovat en tävling !
Jag ska gå och fota grejerna nu så lägger jag upp tävlingen ikväll, vi ses snart !

torsdag 28 maj 2009

Jag har blivit med frisyr !!!

Jag har inte klippt ngn frisyr på tre år, bara toppat det lite då och då. Och eftersom jag alltid har håret i en tofs så spelar ju inte formen så stor roll. Men nu på slutet så såg håret för j....... ut, svinto blandat med cockerspaniel-lockar. Så jag gick in på första bästa salong och bad henne att kapa 20 cm och göra en frisyr utav det som blev kvar. Et voila !

onsdag 27 maj 2009

välförtjänt vila

Köpte doftljus på Åhlens igår för 20:- styck, doftade just ingenting men det var fin etikett på dem

Lilla Gobi med självlysande ögon, ska träna honom att jaga bort spindlar men just nu är han tom räddare än mig.

Hela gårdagskvällen gick åt till att lägga ny matta i Philips studio, så jag kånkade gitarrer, förstärkare, synthar, möbler , mixerbord och drog bort den gamla mattan och fick dit den nya mattan ( illröd) och det blev kalasbra...
Så när vi ledbrutna kom hem igår kväll så kände vi att en liten drink var på sin plats. Dessutom var det riktigt skönt ute igår på balkongen så vi satt där rätt länge (tills spindlarna började komma fram)

tisdag 26 maj 2009

Saker jag gillar

Jag gillar böcker, både faktaböcker och vanliga romaner. I den här bilden ryms mycket av mig tror jag, några designböcker - för att jag tycker så sjukt mycket om fina möbler och hus. Geografiboken - är rolig att bläddra i och planera nästa resa, chokladboken - för jag är en liten gottegris. Anthony Kiedis - -för att han är det snyggaste på jorden näst efter Philip. History of art - läste konstvetenskap ett år och lärde mig att svara på Jeopardyfrågor typ.
Keramikkronan ( med en liten krona inuti ) är ej brända/vitglaserade än , ska göra det när jag börjar ngn keramikkurs igen. Det ska sitta 5 ljus i den oxå. Ide´en till kronan har jag tjyvat av Lustfyllt, men hennes är mycket tunnare och vackrare, så jag hoppas att denna inte räknas som plagiat utan som ett litet "homage" till Lena istället.
Spritskåp är ju sällan kul och varför visa upp ett då? Jo, jag vill visa mina fina grogg- och snapsglas som jag har fått ta över från mor och far. De heter Rustica och kommer från Pukeberg och I like them a lot. Päroncognac Xanté är rätt smaskens medan all Bourbon är Philips. Yeek!

Vi är inga stora tv-tittare men ibland så åker det på en dvd-film och senast såg vi Batman - the dark knight. Tyckte att den var riktigt bra så jag hoppas att det kommer uppföljare även till den. Sweeny Todd med Johny Depp har vi inte sett än, är den bra? Någon som vet?





måndag 25 maj 2009

Jag har den snyggaste vattenkannan i stan !

Jag är väldigt glad i svenska http://www.rotordesign.se som gör så mkt snygga saker i keramik, textil, trä osv. Jag har köpt två tygkrukor i vit canvas som man kan odla i utan kruka, de är vattentäta och mycket snygga enligt mig. Jag har koriander och mynta i den ena och agapanthus i den andra ( har bara blivit 10 cm än så länge)

Vi var runt överallt för att hitta en fin vattenkanna och alla vi såg var skitfula ! Men så plötsligt var den där ... på plantagen för 249:- i finaste plåt och nu står den på balkongen full med vatten (7,5 l) och är helt perfekt !!! Så mkt meck för en vattenkanna men så blev jag nöjd oxå.

Knasbollen



Vet inte varför men katter tycker tydligen att havregräs är gott. De spyr upp hårbollar etc. fast jag tycker att de är rätt bra på å spy utan gräs oxå.
Nåväl, det är klart att catsen ska ha lite grönsaker så nu får de beta av det spirande kattgräset.
Här är det lilla Gobi som ser både enfaldig och plufsig ut men i själva verket smal som en sticka och den sötaste lilla varelsen på jorden.
Han är min lilla bebis fastän han är åtta bast.

söndag 24 maj 2009

De är så fina mina vänner



Jag är så lyckligt lottad att jag har vänner som de här, I love them ...

Lördag i Hult


Vi hade en trevlig kväll i Hult hos Malin och Micke och barnen och tittade på fölungen Dansa som blivit lite större och stadigare.

lördag 23 maj 2009

Vi har en njutarlördag

Solen skiner och livet leker ! Har ätit glass med jordgubbar, mynta och cocos på balkongen och ska snart iväg och köpa en stor vattenkanna. Är trött på att springa tio gånger framoch tillbaka med bara en liten fjuttig historia.
Senare blir det lite firande av Micke och Nilseman i Vaggeryd, sombåda fyllde förra veckan. Pussar och kramar, ha en skön dag.



fredag 22 maj 2009

Äntligen helg även för mig

Nu har jag jobbat färdigt för den här veckan och jag är såååå trött. Och då behövs ju energi i form av choklad eller hur ?!!! Men vad är godast och stillar begäret mest/bäst ? God mjölkchoklad eller 70 % ig fin choklad med havssalt på ?
Måste nog smaka/äta upp båda två...



torsdag 21 maj 2009

Helg för somliga

Jag har förstått att en stor del av Sveriges befolkning inte jobbar inom handels och de har visst ledigt en dag som denna och även morgondagen.
Ibland önskar jag mig ett kommunalt eller statligt jobb men samtidigt så är mitt jobb väldigt roligt och omväxlande med mkt trevliga kollegor, kunder osv.
Nåja, jag är på väg till jobbet strax och får tänka på belöningen ikväll ... nytt Plaza-nummer och lite god mat hoppas jag.
H&M home katalogen nr.2 tittade jag i igårkväll men den imponerade inte särskilt. Gyttrig och lite för mkt plyshkuddar typ. Men jag var jättenöjd med kvaliteten på det jag köpte förra gången, handdukarna var kanonbra.

onsdag 20 maj 2009

Min knäppa katt Ethan

Han tycker att skinnsoffan är bra oxå, den är ... hans !


Han är vanligtvis väldigt skygg men i sängen känner han sig säker, speciellt om man läser en bok eller tidning, då ska han ligga i/på den.

Det slår aldrig fel att sekunden efter att jag har bäddat rent i sängen så ligger det en katt där. Den här gången tog det ungf.10 sekunder efter att sista täcket lagts till rätta så kom Ethan ( alias Tjocke, Ettan mm) och låtsades att han var osynlig.

måndag 18 maj 2009

Snart 1000 besökare på min blogg

Nu är det inte långt kvar tills mitt besökarantal är uppe i 1000 och då tänker jag anordna en liten tävling. Jag har fått superfina men hemliga saker av JB´s presenter & parfymeri i Mullsjö och jag lägger ut tävlingen när räknaren slår över tusenstrecket.

söndag 17 maj 2009

Finaste hästen tycker vi

Weydi var så fin och på tårna, och hon sprang så fort och fint ( och brallade bara litegrann ), hon hoppade lite fyrkantigt men är ju dressyrstammad ... men det tyckte inte domarna !
De tyckte att hon var vacker, gracil och prima i typen men gångarterna var medelmåttiga.
Snopet!

3-års test på Riddersberg


Snart ska jag , kompis Jennie och systerdotter Ellen iväg till Riddersberg utanför Jönköping och kolla in hur det går för vår kompis Malins vackra treåring Weydi som ska visas både löshoppad och uppsutten. Hon är skitsnygg så jag hoppas att gångarterna sitter där de ska oxå.
Det blir finare bilder senare, de härär gamla.

lördag 16 maj 2009

Härliga lökar he he


Den här är helt polkagrisfärgad och ser nästan konstgjord ut.
I rabatten utanför vårat hus har de planterat så fint med olika tulpaner och bellis bl.a

fredag 15 maj 2009

jag vill oxå ha !

Jag såg att dear "Livet i byn" har blivit med Tolix och jag vill ju ha ett gäng sådana med. Några pallar och några stolar är väl inte för mycket begärt? Men det blev ett klart och tydligt ... Nej! från P, och han har genomskådat mina övertalningsknep ( som kli på ryggen, my love och till slut trumpen uppsyn ) Doesn´t work anymore, får njuta av er andras bilder och omskrivna äventyr med era stolar och fortsätta drömma lite.
Vi var på en restaurang på Rue de Montmartre där de nästan enbart hade Tolix. Nice !

torsdag 14 maj 2009

Glad igen

Här är en annan god fikabild


En dag utan värk är en bra dag, har skuttat omkring på jobbet och varit trevlig mot nästan alla he he. Nu är jag fikasugen så en liten espresso och en kaka sitter inte fel.

onsdag 13 maj 2009

Den stora "bläk"-dagen

Idag är det ingen rolig dag, ont i magen och ont i ryggen. Får världens suraste uppsyn och borde inte visa mig bland folk över huvud taget. Bläk !!!


tisdag 12 maj 2009

Gott och blandat

Jag blev helt lycklig när jag hittade en kudde med körsbär på i en butik i Marais-kvarteren, och det nästan lyser om färgerna i trycket, tyckte att den skulle platsa på kattdivanen. Philip bara skrattade när han såg den ...

Ett härligt doftande doftljus ( Bougie ) från Durance med Verbenadoft ? ( vad är det ?) för 12,5 euro, jag tror att de är dyrare i Sverige men jag har kanske fel ?


På en marknad vid Bastiljen hittade jag fina Marseilletvålar för 2 euro styck och jag köpte lavendel, citron, hallon, viol och givetvis ... körsbär.
Sen när jag kom hem så hade det kommit en ny Sköna Hem som kändes helt färgmatchad efter mina tvålar, coolt!
Den här lilla mobiltelefonshyllan tyckte jag var så fin och fiffig. Diskret och stilfull, tills jag kom hem och visade den för Philip och han påpekade att i övriga Europa och typ hela världen sitter uttagen högre upp på väggen och det är lite finurligt med en sån här hylla då, men här i tråksverige måste vi ju visst ha uttagen längst ner på väggen och då ser det lite larvigt ut med en telefonsladdshållare där, kunde ju lika gärna ligga på golvet istället.

Köpte ett par skor av det kända märket " Super Mode " !?! , de var billiga och inte särskilt sköna men de passade så bra till min Indiskatunika som givetvis gick sönder i helgen precis som jag trodde. Ska försöka reklamera den och åka ner till Paris igen och göra ett återköp på skorna he he.

Jag har länge velat ha en pappersdispenser ( eller vad det heter ) och på webshopen Nunc har jag hittat en serie från Cabanaz som jag tycker är skitsnygg. Och så hittade jag den även i Paris på en butik bredvid Lafayette för samma pris, ska hitta papper till den idag förhoppningsvis.


måndag 11 maj 2009

Shopping

Imorgon är jag ledig och då ska jag lägga upp några bilder på mina franska fynd ... här är en liten sneak-peak

Mera bilder

Nästa gång ska jag åka med Philip


Jag är helt kär i arkitekturen och i alla franska balkonger med smidesräcken där väldigt många har blomkrukor, olivträd och nästan hela trädgårdar.

Honey I´m home ...

Härliga frukostar med croissants och goda ostar. ( vi fick tom Nutella att ha på baguetterna )

Vi gick längs Seine på båda sidorna och det var många vackra vyer och fina broar. Det går att ana Eiffeltornet i bakgrunden men vi iddes inte åka ända dit, vi gjorde inget kulturellt alls.

I avsaknad av solgassande utecafeer fick vi dricka rosé med infravärmaren på och det gick ju fantastiskt bra det med ...

Jag blev lite förvånad över hur trevliga fransmännen var och att de faktiskt förstår nästan allt man säger, och hur fint och rent det är i stan, det är hur mycket skitigare som helst i våra svenska städer.

Vilken härlig helg jag har haft i Paris ! Vädret sisådär men sällskapet, arkitekturen, Parisarna, maten och shoppingen har varit tres bien ...